VerzuimWeg. Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze.

Femke Kuipers-Staphorst - Arts

Het werd me tijdens mijn coschappen al snel duidelijk dat ik geen ziekenhuisdokter zou worden. Het opknippen van het lichaam in onderdelen vond ik niet leuk. Wanneer een patiënt bijvoorbeeld naar het ziekenhuis gaat met knieklachten, dan is er alleen aandacht en focus op de knie. Er wordt niet gekeken naar de patiënt zelf en zijn omgeving.

Ik ben ervan overtuigd dat een gezondheidsprobleem of klacht altijd in context gezien en opgelost moet worden. In de bedrijfsgeneeskunde kan dit! Het gaat in de bedrijfsgeneeskunde niet alleen maar over ziekte en beperkingen, maar juist over mogelijkheden en over hoe gezond te zijn en gezond te blijven.

Ik heb ervaring opgedaan op zowel medisch als psychisch vlak als arts binnen de Nederlandse Obesitas Kliniek en als arts binnen de verslavingszorg. Hierin heb ik geleerd om motiverende gesprekstechnieken toe te passen. Ook heb ik geleerd om te communiceren met mensen uit alle sociale klassen. Tijdens mijn studie Geneeskunde heb ik verdiepende stages gedaan in de bedrijfsgeneeskunde en de verzekeringsgeneeskunde. Daarbij heb ik ook een halfjaar intern bij het UWV coschappen gedaan. Dankzij deze brede scoop kijk ik nergens meer van op, ik vind het belangrijk m nieuwsgierig te zijn en om door te vragen. Wat is de vraag achter de vraag? Hierdoor kan Femke ik gezondheidsprobleem of klacht in de gehele context zien en en dit ook meenemen in mijn adviezen. 

Ik woon samen met mijn man en kat in een prachtig jaren 30 woning. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met schrijven over een gezonde leefstijl. Ik sport vaak en ik ben veel in de keuken te vinden. Ook ben ik gek op dieren en hoop ik om in de nabije toekomst het paardrijden weer op te kunnen pakken.

Direct contact

Stedumermaar 6
9735 AC  GRONINGEN

T: 050 - 317 65 25
E:

F: 050 - 317 65 35
KvK: 02086372