VerzuimWeg. Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze.

Basisarts

Vraag jij je af of er voor jou een succesvolle carrière is weggelegd buiten de patiëntenzorg? Wil jij je horizon verbreden door van grote meerwaarde te zijn als medisch expert vanuit een adviserende rol? Solliciteer dan bij ons naar een functie als arts in de bedrijfsgezondheidszorg.

Basisarts I 20 tot 40 uur per week I Groningen

VerzuimWeg is een gecertificeerde arbodienst met opdrachtgevers in uiteenlopende branches. Vanuit een partnership ondersteunen wij werkgevers op het gebied van verzuimbegeleiding, verzuimpreventie en het uitvoeren van sociale wet- en regelgeving.
Als arts heb jij daarin een belangrijke rol. Door medewerkers en werkgevers multidisciplinair te adviseren help jij om de (duurzame) inzetbaarheid van werknemers te vergroten en daarmee goed, prettig en duurzaam in balans te houden

De functie
Het werk is afwisselend; naast de dagelijks gespreksvoering met werknemers kom je op locatie bij werkgevers, verzorg je dossierbesprekingen, sluit je aan bij werkgroepen en doe je ervaring op door voor verschillende werkgevers en in verschillende branches aan de slag te gaan.
Je werkt intensief samen met de stafarts en medisch adviseur, waarbij je onder diens supervisie/intervisie werkt. Ook de  praktijkondersteuner (POB) en de casemanager zijn hierin je directe collega’s. Daarnaast werk je met specialisten uit ons vakgebied waaronder de arbeidsdeskundige en bedrijfsmaatschappelijk werk.

Je krijgt tijdens het spreekuur te maken met klachten op het gebied van burn-out, oncologie, ergonomie, sportblessures, toxicologie, cardiovasculaire aandoeningen, bedrijfsongevallen en problemen thuis zoals schulden, rouw en relatieproblematiek.
Op basis van jouw bevindingen breng je een onafhankelijk advies uit aan zowel werkgever als werknemer dat zoveel mogelijk is gericht op het benutten van de beschikbare mogelijkheden en het bespoedigen van het herstel. Als neutrale adviseur onderken je de belangen van werkgever en werknemer en weet je precies welke rechten en plichten beide partijen hebben. 

Wat breng je mee?
Bij het aangaan van een partnership hoort gevraagd en ongevraagd adviseren. Wij zijn daarom op zoek naar collega’s die uiterst communicatief- , sociaal- en adviesvaardig zijn. Wij waarderen het als je eerlijk durft te zijn en dit ook nog op een constructieve manier weet over te brengen.

Daarin is proactiviteit belangrijk, bijvoorbeeld door uit eigen beweging met de werkgever in gesprek te gaan over wat je ziet en wat je opvalt, zodat ziekteverzuim voorkomen kan worden en werkgever en werknemer tot een duurzame balans in de inzetbaarheid blijven komen.
In de praktijk wordt er vooral een beroep op je gedaan in de rol van medisch expert, communicator, samenwerker en organisator.
Naast basisartsen nodigen wij ook zij-instromers of herintreders van harte uit om te solliciteren.  

Wat wij zoeken:

 • Afgeronde opleiding geneeskunde (BIG-registratie)
 • Voornemen of bereidheid tot specialisatie bedrijfsgezondheidszorg
 • In het bezit van een rijbewijs
 • Ervaring in de curatieve gezondheidszorg is een pré

Wat bieden wij?
De mogelijkheid om, onder supervisie van de medisch adviseur, zelfstandig aan de slag te gaan als bedrijfsarts in opleiding of arboarts en de praktijkopleiding bedrijfsgeneeskunde te volgen.

 • Uitstekende salariëring en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Supervisie en intervisie vanuit de stafarts en medisch adviseur
 • Werktijden tijdens kantooruren, geen weekenddiensten
 • Leaseauto behoort tot de mogelijkheden
 • Opleidingsmogelijkheden en ontwikkelingstraject
 • Vast dienstverband, startdatum in overleg
 • Zij-instroom mogelijk
 • Startdatum opleiding in overleg

Over ons:
Het team van VerzuimWeg bestaat uit 35 collega’s en kent een ongedwongen, maar gedreven werksfeer. Onze organisatie groeit snel en is continue in ontwikkeling, dit biedt kansen en uitdagingen, het vraagt anderzijds ook om aanpassingsvermogen en flexibiliteit.
Persoonlijke groei en ontwikkeling is voor ons vanzelfsprekend. VerzuimWeg heeft daarom zowel een eigen intern opleidingsprogramma als externe opleidingsmogelijkheden.
Ons kantoor bevindt zich direct aan het Zilvermeer op bedrijventerrein Kardinge, er is een goede aansluiting met zowel bus en trein en je kunt voor de deur gratis parkeren. Daarnaast kan je in ons pand schommelen, hebben we een mooie lounge met de Groningse koolzaadvelden aan de muur en mag je bij ons jezelf zijn. Kijk hier voor ons pand. 

Enthousiast geworden?
Dan ontvangen wij graag jouw CV + motivatiebrief/video op werken@verzuimweg.nl 
 

Direct contact

Stedumermaar 6
9735 AC  GRONINGEN

T: 050 - 317 65 25
E:

F: 050 - 317 65 35
KvK: 02086372