VerzuimWeg. Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze.

- VOL - Kennissessie "Privacy en persoonsgegevens" - 8 maart 2018

08-03-2018

Er verandert van alles op het gebied van privacy en de verwerking van persoonsgegevens. Dit heeft ook gevolgen voor uw bedrijf en voor de bedrijven waar u gegevens mee uitwisselt. Hoe zit dit nu allemaal precies?

Kom naar de Kennissessie "Privacy en persoonsgegevens".

David Bos onze Privacy Manager legt uit wat er is veranderd en hoe u aan de nieuwe wetgeving voldoet. 

Tijd: 14.30 tot 17.00 uur
Locatie: Haren

De Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gaat in op 25 mei 2018. Dit betekent één wetgeving voor de Europese Unie op het gebied van Europese Privacyverordening. Dit heeft ook gevolgen voor de registratie van persoonsgegevens binnen uw bedrijf. Met persoonsgegevens worden naam, adres en woonplaats maar ook telefoonnummers en BSN bedoelt. 

Onder andere gegevens over iemands gezondheid vallen onder bijzondere persoonsgegevens. Deze gegevens zijn daarom door de wetgever extra beschermd. 

In Nederland ziet de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) als onafhankelijk instituut toe op de naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens en per 25 mei op de AVG. De AP had tot 1 januari 2016 een andere naam: het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Niet alleen is de naam veranderd; daarnaast heeft de AP ook ruimere bevoegdheden gekregen. Zij mogen bestuurlijke boetes opleggen die flink op kunnen lopen.

Genoeg redenen om er voor te zorgen dat u goed op de hoogte bent.

Deze Kennissessie is - VOL - we komen zo snel mogelijk met een extra datum. 

Wilt u deze workshop bijwonen?
Meld u nu aan!
Terug naar overzicht

Direct contact

Raadhuisplein 15
9751 AN Haren

T: 050 - 317 65 25
E:

F: 050 - 317 65 35
KvK: 02086372