VerzuimWeg. Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze.

Praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB)

Praktijkondersteuner bedrijfsarts I 20 tot 32 uur per week I HBO I Groningen 

Als Praktijkondersteuner bedrijfsarts ondersteun je dagelijks de bedrijfsarts bij het uitvoeren van dienstverlening op het gebied van verzuimbegeleiding, verzuimpreventie en sociale wet- en regelgeving.

Dankzij de deeltaken die jij overneemt van de bedrijfsarts kan de arts zich beter focussen op complexe vraagstukken en is er meer tijd en aandacht voor de cliënt.

Een groot deel van de deeltaken die je uitvoert bestaan uit periodieke gespreksvoering met medewerkers (cliënt) conform de wet- en regelgeving in de bedrijfsgezondheidszorg. Doel van deze gesprekken is het begeleiden van medewerkers in de re-integratie en het maken van werkhervattingsafspraken.
Deze gesprekken vallen onder het medisch beroepsgeheim.

De meeste consulten worden telefonisch uitgevoerd vanaf ons kantoor in Groningen. Daarnaast zal een deel van de consulten worden uitgevoerd op de locatie van onze opdrachtgevers in Noord-Nederland.

Deeltaken die de Praktijkondersteuner bedrijfsarts uitvoert zijn:

 • Uitvoeren van (telefonische) consulten
 • Houden van spreekuurconsulten bij de werkgever op locatie
 • Onderhouden van contact met werkgevers, hulpverleners en/of providers
 • Zorgdragen voor zorgvuldige verslaglegging conform wet- en regelgeving
 • Voorbereiden/klaarzetten van verslagen en rapportages voor de bedrijfsarts

Opleiding en ervaring
Hoewel je onder supervisie werkt van de bedrijfsarts zien wij jou in de eerste plaats als een zelfstandige professional die vanuit de eigen functie meerwaarde toevoegt. Daarom gaat de voorkeur sterk uit naar kandidaten met relevante werkervaring in bijvoorbeeld re-integratiebegeleiding of (bedrijfs-)gezondheidszorg.

Of naar kandidaten met een paramedische achtergrond zoals:

 • Bedrijfsfysiotherapie
 • (Arbo-)verpleegkunde
 • Gezondheidszorgpsychologie
 • Physician assistant
 • Psychotherapie

Heb jij een opleiding afgerond in een ander vakgebied zoals bijvoorbeeld HBO Toegepaste Psychologie of Sociaal Pedagogisch Werk, die ervaring hebben opgedaan binnen het medisch domein in een revalidatiecentrum, GGZ-instelling of een huisartsenpraktijk nodigen we ook van harte uit om te solliciteren.
Een actuele BIG-registratie is geen must maar wel een absolute pré.

Wat breng je mee?
Je bent in de eerste plaats een volwaardige gesprekspartner voor alle partijen. Je hebt affiniteit met wet- en regelgeving op het gebied van (bedrijfs-)gezondheidszorg. Je toont graag initiatief en voelt je verantwoordelijk voor je klanten.

Als persoon is het belangrijk dat je stevig in je schoenen staat en dat jij jezelf ziet als een zelfstandige en proactieve professional. Je herkent jezelf in de kernwaarden van VerzuimWeg: trots, echt en nieuwsgierig!

Wat wij zoeken:

 • Uitstekende professionele gespreks- en coachingsvaardigheden
 • Affiniteit met bedrijfsgezondheidszorg en re-integratie
 • Een fijne collega met humor en empathie
 • Een afgeronde HBO/WO opleiding
 • In het bezit van een rijbewijs

Wat bieden wij?

Wij bieden een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 28 vakantiedagen, winstdeling, fietsplan, bedrijfsfitness en een goed pensioen. Contracturen in overleg, minimaal 20 uur per week. Werktijden tijdens kantooruren.

Over ons:
Het team van VerzuimWeg bestaat uit 35 collega’s en kent een ongedwongen, maar gedreven werksfeer. Onze organisatie groeit snel en is continue in ontwikkeling, dit biedt kansen en uitdagingen, het vraagt anderzijds ook om aanpassingsvermogen en flexibiliteit.
Persoonlijke groei en ontwikkeling is voor ons vanzelfsprekend. VerzuimWeg heeft daarom zowel een eigen intern opleidingsprogramma als externe opleidingsmogelijkheden.

Ons kantoor bevindt zich direct aan het Zilvermeer op bedrijventerrein Kardinge, er is een goede aansluiting met zowel bus en trein en je kunt voor de deur gratis parkeren. Daarnaast kan je in ons pand schommelen, hebben we een mooie lounge in een koolzaadveld en mag je bij ons jezelf zijn.

Enthousiast geworden?
Dan ontvangen wij graag jouw CV + motivatiebrief/video op werken@verzuimweg.nl 

Direct contact

Stedumermaar 6
9735 AC  GRONINGEN

T: 050 - 317 65 25
E:

F: 050 - 317 65 35
KvK: 02086372