VerzuimWeg. Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze.

Schoonmaken doet er toe!

Vandaag (15 juni) is de dag van de schoonmaker. Afgelopen jaar werd meer dan duidelijk dat schoonmaak ertoe doet en dat iedere schoonmaker trots mag zijn over hoe betekenisvol zijn/haar werk is.

Schoonmaken is onderdeel geworden van de cruciale beroepen tijdens de COVID-19-uitbraak (Onmisbare facilitaire of ondersteunende functies). Dankzij onder andere schoonmakers konden vitale beroepsgroepen, waaronder de zorg, hun taken blijven uitvoeren. Maar hygiëne is ook cruciaal in de bestrijding van virussen. 

Wat kunt u zelf doen om de kans op virusbesmetting te verkleinen: 

  • Was regelmatig de handen. Minimaal 20 seconden met water en zeep. 
  • Was altijd de handen na toiletbezoek, voor het bereiden van eten en na hoesten of niezen. Droog af met papier, gooi het papier daarna meteen in de vuilnisbak. 
  • Gebruik een zakdoekje of een ander papiertje om in te hoesten of niezen. Gooi het papiertje daarna meteen in de vuilnisbak. Was daarna de handen met water en zeep. Indien er geen papier voorhanden is hoest of nies in de binnenkant van de ellenboog.  
  • Besteed aandacht aan het wassen, scheiden, verhitten en koelen van levensmiddelen.
  • Maak harde oppervlakken regelmatig schoon met een schoonmaakmiddel. Denk onder andere aan deurklinken, lichtknoppen, trapleuningen en dingen zoals telefoons, toetsenborden en het aanrechtblad.  
  • Door te ventileren neemt de concentratie bacteriën en virussen in de lucht af. Een raam openzetten is de meest eenvoudige manier van ventileren.
  • Vermijd contact met zieke mensen 
Terug naar overzicht

Direct contact

Stedumermaar 6
9735 AC  GRONINGEN

T: 050 - 317 65 25
E:

F: 050 - 317 65 35
KvK: 02086372