VerzuimWeg. Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze.

Binnenkort..

We zijn samen aan het jaar 2021 begonnen!

Voor veel mensen staat een nieuw jaar symbool voor een frisse start. Het voelt als een moment waarop we op de resetknop mogen drukken.

Alhoewel, op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar zullen we vast nog decennia later terug kijken. Het spreekwoord “onder druk wordt alles vloeibaar” bleek meer dan ooit van toepassing.
Ook voor VerzuimWeg was dit een jaar van verandering, zo ging de digitalisering van onze thuiswerkplekken ineens razendsnel, wie had gedacht dat vervolgens ons nieuwe kantoor maanden lang leeg zou staan? En dat we zouden gaan werken met mensen die we zelf nog nooit de hand hebben geschud? Vorig jaar was dit nog ondenkbaar, dit jaar werd het werkelijkheid.

Wij vragen ons af, wat is er blijvend veranderd en wat komt terug? Blijven we videobellen? Staan we op een dag weer massaal in de file?

De grote uitzondering op “onder druk wordt alles vloeibaar” bleek echter het gedrag van onze samenleving. Het RIVM spreekt inmiddels zelfs van de term “preventief gedrag” en “gezond gedrag”, het vak gedragswetenschappen kreeg een belangrijke plaats in de bestrijding van pandemieën.
Gedragsverandering of het beïnvloeden van gedrag van mensen blijkt in alle facetten een uitdaging, dat weten wij bij VerzuimWeg als geen ander! Het beinvloeden van gedrag is een vak apart. Aandacht is ons inziens daarin nog steeds het sleutelwoord en zal dit ook in 2021 zijn. 

Hoe dan ook, alle nieuwe inzichten en opgedane kennis zijn waardevol. Het behoort in ieder geval tot onze goede voornemens om de opgedane slagkracht en innovatiesnelheid vast te houden. Hopelijk veel minder ad-hoc en vanuit noodzaak maar vooral gedreven vanuit de behoefte om te verbeteren.

Gelukkig zijn er ook nog steeds zaken die geheel volgens plan verlopen. Een van de eerste vernieuwingen waarmee wij dit jaar zullen komen staat al geruime tijd gepland.

Wat dat is? Dat vertellen we heel binnenkort..

Terug naar overzicht

Direct contact

Stedumermaar 6
9735 AC  GRONINGEN

T: 050 - 317 65 25
E:

F: 050 - 317 65 35
KvK: 02086372