VerzuimWeg. Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze.

Stoppen met roken op het werk

Stoppen met roken lukt beter als mensen op het werk een groepstraining volgen en als mensen beloond worden. Dit blijkt uit een studie van de Universiteit Maastricht.

Dat een positieve benadering van stoppen met roken werkt is al gebleken uit Stoptober. Een groep mensen die allemaal minimaal 28 dagen willen stoppen met roken en elkaar daarin op een positieve manier ondersteunen.

Het werkt dus nog effectiever als er een beloning wordt gekoppeld aan de periode waarin mensen niet roken. Het blijkt namelijk dat hoe langer de periode is waarin mensen niet roken hoe groter de kans dat ze helemaal stoppen.

Het is ook interessant dat deze aanpak volgens het onderzoek lijkt te werken bij mensen uit verschillende inkomensgroepen en met verschillende opleidingsniveaus. Dat is opmerkelijk omdat de ervaring is dat lager opgeleiden met een laag inkomen doorgaans lastiger te bereiken zijn met stoppen-met-roken-programma's.

VerzuimWeg heeft gespecialiseerde partners die u helpen met het opstellen van een stoppen met roken programma binnen uw organisatie. Het programma kan bestaan uit een groepstraining, telefonische coaching of persoonlijke begeleiding voor uw medewerkers.

Meer weten? Neem contact op met uw vaste contactpersoon. 

 

Terug naar overzicht

Direct contact

Raadhuisplein 15
9751 AN Haren

T: 050 - 317 65 25
E:

F: 050 - 317 65 35
KvK: 02086372