VerzuimWeg. Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze.

Onze coronamaatregelen

Naar aanleiding van de coronacrisis hebben wij een aantal maatregelen genomen. Dit zijn maatregelen en aanpassingen in ons werk op het gebied van:

  • Hoe wij zelf ons werk veilig uitvoeren (thuiswerken)
  • Fysieke afspraken met specialisten en artsen 
  • Werkplek- en bedrijfsbezoeken
     

Daarnaast hebben wij gekozen voor: 

  • Actieve informatie voorzieningen aan werkgevers
  • Informatiepagina voor medewerkers

En hebben wij de volgende aanvulling gedaan op onze dienstverlening: 

  • Hulplijn voor werkgevers en werknemers: coronavirus@verzuimweg.nl
  • Acute hulp voor werknemers met psychische klachten (Acute Kortdurende Corona Interventie binnen 48 uur)
  • Preventief consult op afstand bij de Bedrijfsarts of de Praktijk Ondersteuner 
  • Werkplek onderzoek en preventieve werkplek-check op afstand 

Wij werken thuis
Vanuit VerzuimWeg volgen wij de richtlijnen vanuit het kabinet. Wij hebben in maart binnen 2 dagen alle medewerkers van een werkplek aan huis kunnen voorzien.
Lees hier hoe we dat hebben aangepakt.

Videobellen en spreekuren 
Afspraken worden zowel intern als extern uitgevoerd middels videobellen (Microsoft Teams). Na de versoepeling van de maatregelen eerder dit jaar hebben wij de fysieke spreekuren voor de Bedrijfsarts weer hervat, inmiddels zijn deze weer omgezet naar telefonisch consulten en video consulten.

Informatievoorziening
Na iedere persconferentie hebben wij onze klanten op de hoogte gebracht en geadviseerd op het gebeid van de gevolgen van de maatregelen op de werkvloer. Wij hebben inhoudelijke artikelen uitgebracht in samenwerking met de volgende specialisten:

Hoger Veiligheidsdeskundige
Bedrijfsmaatschappelijk werk
Stafarts
Arbeidsdeskundige

Toename psychisch verzuim 
Er wordt een toename verwacht in psychisch verzuim ten gevolge van de coronacrisis. Daarom is er samen met onze gespecialiseerde bedrijfsmaatschappelijk werkers een hulplijn ingericht. Bekijk hier de Kortdurende Corona Interventie voor medewerkers met pyschische klachten. 

Ook hebben wij de online training ontwikkelt voor leidinggevenden “Herken de signalen”. Deze training wordt actief ingezet en helpt leidinggevenden om niet af te wachten maar om direct advies in te winnen bij deze klachten. Lees hier meer. 

Hulp voor medewerkers 
Voor medewerkers hebben wij deze informatieve pagina aangemaakt waarop is terug te lezen welke hulp er beschikbaar is bij corona gerelateerde (psychische) klachten en verminderde inzetbaarheid. Een onderdeel hiervan is de mogelijkheid tot het inzetten van een preventief consult op afstand bij de Bedrijfsarts en acute hulp op afstand uitgevoerd door gespecialiseerd bedrijfsmaatschappelijk werk.

Coronatesten
Omdat wij de wachttijden van de coronatesten zagen oplopen hebben wij in eerste instantie contact gezocht met commerciële aanbieders van coronatesten en daarover informatie ingewonnen voor onze klanten zodat we hierin gericht kunnen adviseren. Daarnaast ondersteunt onze stafarts werkgevers met het opzetten van teststraten.
In november hebben wij tijdelijk een eigen sneltest straat opgezet voor onze klanten omdat ook de wachttijden bij snelteststraten te lang waren. 

Meer informatieve artikelen over corona:

De 1,5 meter economie op de werkvloer
Verplichte quarantaine bij code oranje; wel of geen verlof?
Poortwachter en vakantie tijdens corona
Gezond en effectief thuiswerken 
Werkgeversinformatie coronavirus
Nieuwe coronavirus

 

Terug naar overzicht

Direct contact

Stedumermaar 6
9735 AC  GRONINGEN

T: 050 - 317 65 25
E:

F: 050 - 317 65 35
KvK: 02086372