VerzuimWeg. Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze.

Thuiswerken, zorg voor een gezond werkritme

Er is opgeroepen om (weer) meer thuis te werken. Wij hebben daarom de belangrijkste richtlijnen voor een gezond en effectief werkritme thuis op een rijtje gezet.

Werkritme 
Een valkuil bij thuiswerken is dat mensen niet goed in het werkritme komen, daardoor minder prettig werken en uiteindelijk ook minder productief zijn. Vooral tussen het werken door de klusjes in en om het huis gaan doen gaat een goed werkritme in de weg zitten. Om gedisciplineerd te blijven werken, is het beter om thuiswerken en huishoudelijke beslommeringen gescheiden te houden.

Bewegen
Iets wat iedereen nu juist thuis heel goed kan doen is vaak opstaan en bewegen. Zo verstijven spieren niet en worden afvalstoffen goed weggevoerd. Ook zorgt bewegen voor een goede doorbloeding.
Erik Scherder roept in dit nieuwsbericht mensen op om juist nu in beweging te komen. Bij beweging worden neurotransmitters in de hersenen geactiveerd. En beweging versterkt bovendien ook ons immuunsysteem.

Collega's 
Goede communicatie onderhouden met collega’s draagt ontzettend bij aan effectief thuiswerken. Naast het feit dat regelmatig overleg gewoon nodig is zorgt het ervoor dat mensen aansluiting houden en elkaar blijven begrijpen.
Er komen nu in razend tempo nieuwe systemen en apps op de markt, er is soms al intranet en je hebt natuurlijk e-mail. Het is handig om daaruit de technische oplossingen voor het werken op afstand te selecteren die ook echt bij de cultuur van de organisatie passen.
Aandachtspunt is dat verschillende generaties met een andere stijl gewend zijn om met elkaar communiceren. Ook zijn er naast koplopers in het nieuwe werken ook mensen die moeite hebben met het installeren en gebruiken van deze technische oplossingen. Nieuwe communicatiemiddelen en op afstand communiceren vraagt in de praktijk ook echt om andere vaardigheden.

Door: Berber Golsteijn - Pruim 

Terug naar overzicht

Direct contact

Stedumermaar 6
9735 AC  GRONINGEN

T: 050 - 317 65 25
E:

F: 050 - 317 65 35
KvK: 02086372