VerzuimWeg. Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze.

Wij werken thuis!

Wij werken thuis!

Thuiswerkplek in 1 dag!

Een onwerkelijk gezicht vanmorgen; het normaal zo bedrijvige kantoor van VerzuimWeg is helemaal leeg! Beeldschermen staan uit, bureaus zijn leeg en het koffiezetapparaat kijkt werkloos toe. Ons kantoor ligt er verlaten bij. Ondertussen rinkelt wel de telefoon! Er wordt gelukkig ook opgenomen, niet zoals gewoonlijk vanuit Haren, maar vanuit Stadskanaal, Winschoten, Assen, Gerkesklooster of vanuit Groningen. Want daar zijn de afgelopen dagen de keukentafels schoongeveegd, zolderkamers opgeruimd en slaapkamers omgetoverd tot een werkplek. Wij hebben thuis allemaal de ruimte gecreëerd om te kunnen werken.
Maar voor een volwaardige werkplek zijn in ons vak ook beeldschermen, beveiligde computers en headsets nodig. Om dit te bewerkstelligen stonden collega’s David en Otto vanmorgen in alle vroegte bij onze ICT leverancier Nijmko voor de deur. De gehuurde bus werd volgeladen met beeldschermen, laptops, telefoons en de benodige kabels en stekkers. Over een verlaten snelweg reden de mannen eerst via Stadskanaal naar Winschoten, van daaruit over Siddeburen langs Veendam naar Assen om daarna zelfs de dorpen in Friesland aan te doen voordat ze richting de stad koersten om ook in Groningen op verschillende adressen nog een thuiswerkplek te bezorgen.
Overal werden David en Otto bij de voordeur al opgewacht - uiteraard op gepaste afstand, maar met des te meer enthousiasme! Het gebeurt niet iedere dag dat er gloednieuwe spullen voor de inrichting van je eigen thuiswerkplek door een collega worden gebracht!

Na de aankondiging van de maatregelen om het coronavirus een halt toe te roepen zijn we met z'n allen direct in actie gekomen. Twijfel was er niet; Verzuimweg blijft open!
Als arbodienst willen wij onze verantwoordelijkheid nemen. Wij blijven werkgevers ondersteunen om de samenleving draaiende te houden. Zaterdag en zondag zijn daarom alle voorbereidingen al getroffen. Onze ICT leverancier Nijmko uit Stadskanaal werd gebeld, zei waren direct bereid om alles op alles te zetten zodat we maandag open konden blijven en om ons te helpen om vanaf dinsdag thuiswerkplekken te faciliteren die voldoen aan de eisen en richtlijnen die worden gesteld aan ons werk.
Hoewel we niet helemaal kunnen voorkomen dat opdrachtgevers enige hinder zullen ondervinden van ons aangepast werken, zullen wij er alles aan doen om zo normaal en goed mogelijk onze dienstverlening te blijven continueren.
De grote puzzel met betrekking tot het thuiswerken en het gezinsleven is voor alle collega’s begonnen, iedereen probeert zo veel mogelijk mee te denken en te helpen. De eerste foto’s van huisdieren en kinderen zijn al gedeeld en er zullen de komende tijd vast nog vele volgen..

Direct contact

Stedumermaar 6
9735 AC  GRONINGEN

T: 050 - 317 65 25
E:

F: 050 - 317 65 35
KvK: 02086372