VerzuimWeg. Ziekte overkomt je, verzuim is een keuze.

Stress leidt steeds vaker tot verzuim

Stress is steeds vaker de oorzaak van ziekteverzuim. In meerdere onderzoeken wordt zelfs gesteld dat stress de veroorzaker is van 50 procent van de verzuimgevallen. Reden genoeg om stress serieus te nemen en te voorkomen!

Uit onderzoek is gebleken dat jonge werknemers zich vaker ziek melden als gevolg van stress dan oudere werknemers. 

Vroegtijdig herkennen signalen

Het is erg belangrijk om de signalen van stress vroegtijdig te herkennen om zo langdurig verzuim tegen te gaan. Vaak heeft de omgeving het eerder door dat het niet goed gaat, dan de persoon zelf. Een aantal signalen waar je stress aan kunt herkennen zijn:

  • Moeite met concentratie
  • Meer fouten maken
  • Vergeetachtigheid
  • Stemmingswisselingen
  • Emotionaliteit
  • Slaapproblemen

Stress aanpakken

Als werkgever is het belangrijk om de signalen op te pikken en te bespreken met de werknemer, om zo samen op zoek te gaan naar een passende oplossing. Uit onderzoek is gebleken dat een werknemer die ondanks stressklachten weer aan het werk gaat, twee keer zo snel herstelt als iemand die pas re-integreert als zijn klachten volledig over zijn.

Herken de signalen en maak het bespreekbaar.

VerzuimWeg werkt samen met een bedrijfsmaatschappelijk werker die er in gespecialiseerd is stress te herkennen en in samenwerking met de medewerker succesvol te reduceren. Hiertoe heeft hij een trainingsprogramma ontwikkeld waarbij uw medewerkers thuis zelf aan de slag gaat met behulp van een online programma ‘Actief aan het werk met stress’, door gebruikers beoordeeld met een 8.4 voor inhoud en toepasbaarheid.

Meer weten over het leer- en behandelprogramma ‘Actief an het werk met stress’? Kijk dan hieronder voor een filmpje met uitleg over het programma.

Wilt u zich aanmelden voor het 'stressprogramma' of meer weten?
klik hier!

Informatief

Filmpje ‘Actief aan het werk met stress’

Direct contact

Stedumermaar 6
9735 AC  GRONINGEN

T: 050 - 317 65 25
E:

F: 050 - 317 65 35
KvK: 02086372